Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia süvaõpe - UUS

AU.830 Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia süvaõpe - 17 EAP

ÕPPESESSIOON: KEVAD 2024 – SÜGIS 2024

Õppevorm: magistriõpe

Eesmärk: Omandada pädevused mis võimaldavad mõista ning suunata pagari- ja kondiitritoodete valmistamise käigus toodetes toimuvaid füüsikalis-keemilisi ja biokeemilisi protsesse, hinnata protsessiparameetrite mõju toote kvaliteedile. Omandada teadmised klassikalisest ja kaasaegsest toiduainete mikrobioloogiast. Omandada teadmised tootearenduse etappidest ja rakendamisest toiduaineid käitlevas ettevõttes.

Õpiväljundid:

Mikrokraadi programmi läbinu:

  • omab süsteemset ülevaadet ja laiapõhjalisi teadmisi pagari- ja kondiitritoodete tooraine keemilisest koostisest, omadustest ja kvaliteedist;
  • oskab valmistada erinevaid taignaid ning selgitada taigna valmistamisel ja käärimisel toimuvaid füüsikalis-keemilisi ja biokeemilisi protsesse ning analüüsida protsesse mõjutavaid tegureid;
  • mõistab pagari- ja kondiitritoodete valmistamisel toimuvaid füüsikalis-keemilisi ja biokeemilisi protsesse, oskab neid hinnata ja juhtida, tunneb vajalike tehnoloogiliste seadmete ehitust ja tööpõhimõtet;
  • tunneb põhilisi toidu mikrobioloogia teemasid nagu fermentatsioon, biotehnoloogia, mikroobide probiootilised omadused, toidu ohutus ja riknemine ning molekulaarse mikrobioloogia meetodid;
  • tunneb ja oskab suunata mikrobioloogilisi protsesse pagaritoodete valmistamisel ning teab mikrobioloogilisi analüüsimeetodeid seoses pagari- ja kondiitritoodete valmistamisega;
  • oskab planeerida ja teostada tootearendust toiduainete tehnoloogias.

 

Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: bakalaureuse kraad

Mikrokraadi programmi hind: 1190 EUR

Õppeained:

VL.1334 Pagaritoodete tehnoloogia 5 EAP (kevad 2024)

VL.1333 Kondiitritoodete tehnoloogia 4 EAP (kevad 2024)

VL.1248 Toiduainete mikrobioloogia 5 EAP (sügis 2024) (inglise keeles)

VL.0251 Tootearendus toiduainetööstuses 3 EAP (sügis 2024) (inglise keeles)

 

Toimumise aeg kevadsemestril 2024

Õppeaine

Nädalapäev

Kellaaeg

Koht

VL.1334 Pagaritoodete tehnoloogia

esmaspäev

8.15-12.00 (näd. 24) 11.15-15.00 (näd. 33) 13.15-17.00 (näd. 40)

Fr. R. Kr. 56/3-212/109

 

teisipäev

11.15-15.00 (näd. 24) 13.15-17.00 (näd. 37)

Fr. R. Kr.  56/5-109

 

kolmapäev

14.15-17.00 (näd. 28)

Fr. R. Kr.  56/5-109

 

neljapäev

8.15-11.00 (näd. 28)

10.15-13.00 (näd. 37)

Fr. R. Kr. 56/5 - 106

 

reede

10.15-13.00 (näd. 33) 11.15-13.00 (näd. 37)

Fr. R. Kr. 56/3-212

VL.1333 Kondiitritoodete tehnoloogia

kolmapäev

8.15-12.00 (näd. 24) 12.15-16.00 (näd. 37)

Fr. R. Kr.

56/5 - 106

 

neljapäev

15.15-17.00 (näd. 24)

14.15-16.00 (näd. 28)

10.15-13.00 (näd. 33) 13.15-15.00 (näd. 37)

Fr. R. Kr. 56/3-212

 

reede

13.15-17.00 (näd. 24)

13.15-15.00 (näd. 33) 9.15-13.00 (näd. 40)

Fr. R. Kr. 56/3-212

 

Toimumise aeg sügissemestril 2024

 

Sessioonõppe nädalad selguvad 2024 aasta esimesel poolel

 

Registreerimine on lõppenud
 

Programmijuht:
Liisi Veske, spetsialist
liisi.veske@emu.ee

58847561