ÕPPESESSIOON: KEVAD 2023 – SÜGIS 2023
Õppevorm: magistriõpe
Eesmärk: Omandada pädevused mis võimaldavad mõista ning suunata pagari- ja kondiitritoodete valmistamise käigus toodetes toimuvaid füüsikalis-keemilisi ja biokeemilisi protsesse, hinnata protsessiparameetrite mõju toote kvaliteedile. Omandada teadmised klassikalisest ja kaasaegsest toiduainete mikrobioloogiast. Omandada teadmised tootearenduse etappidest ja rakendamisest toiduaineid käitlevas ettevõttes.
Õpiväljundid:
Mikrokraadi programmi läbinu:
- omab süsteemset ülevaadet ja laiapõhjalisi teadmisi pagari- ja kondiitritoodete tooraine keemilisest koostisest, omadustest ja kvaliteedist;
- oskab valmistada erinevaid taignaid ning selgitada taigna valmistamisel ja käärimisel toimuvaid füüsikalis-keemilisi ja biokeemilisi protsesse ning analüüsida protsesse mõjutavaid tegureid;
- mõistab pagari- ja kondiitritoodete valmistamisel toimuvaid füüsikalis-keemilisi ja biokeemilisi protsesse, oskab neid hinnata ja juhtida, tunneb vajalike tehnoloogiliste seadmete ehitust ja tööpõhimõtet;
- tunneb põhilisi toidu mikrobioloogia teemasid nagu fermentatsioon, biotehnoloogia, mikroobide probiootilised omadused, toidu ohutus ja riknemine ning molekulaarse mikrobioloogia meetodid;
- tunneb ja oskab suunata mikrobioloogilisi protsesse pagaritoodete valmistamisel ning teab mikrobioloogilisi analüüsimeetodeid seoses pagari- ja kondiitritoodete valmistamisega;
- oskab planeerida ja teostada tootearendust toiduainete tehnoloogias.
Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: bakalaureuse kraad
Mikrokraadi programmi hind: 1190 EUR
Õppeained:
VL.1334 Pagaritoodete tehnoloogia 5 EAP (kevad 2023)
VL.1333 Kondiitritoodete tehnoloogia 4 EAP (kevad 2023)
VL.1248 Toiduainete mikrobioloogia 5 EAP (sügis 2023) (inglise keeles)
VL.0251 Tootearendus toiduainetööstuses 3 EAP (sügis 2023) (inglise keeles)
Toimumise aeg kevadsemestril 2023
Õppetöö toimub sessioonõppes vastavalt tunniplaanile järgmistel nädalatael:
06.02-10.02.2023
06.03-10.03.2023
10.04-14.04.2023
08.05-12.05.2023
29.05-02.06.2023
Toimumise aeg sügissemestril 2023
Sessioonõppe nädalad selguvad 2023 aasta esimesel poolel
Registreerimine SIIT
Programmijuht:
Liisi Veske, spetsialist
liisi.veske@emu.ee