ÕPPESESSIOON: KEVAD 2025 – SÜGIS 2025
Õppevorm: bakalaureuseõpe
Eesmärk: Piima keemilise koostise, omaduste ja kvaliteedi tundmaõppimine. Põhiteadmiste ja oskuste omandamine piimatoodete tehnoloogiast. Toiduainete tehnoloogias kasutatavate oluliste mikroobirühmade, sh juuretiste tundmaõppimine. Põhiteadmiste omandamine tootearenduse etappidest ja teaduse rollist tootearenduses.
Õpiväljundid:
Mikrokraadi programmi läbinu:
- omab ülevaadet piima keemilisest koostisest, omadustest ja kvaliteedist;
- teab piima omadusi mõjutavaid tegureid ning seotust toorme kvaliteediga;
- tunneb piimatoodete valmistamise põhimõtteid, protsesse ja tehnoloogiaid;
- teab piimatoodete valmistamisel tootes toimuvaid biokeemilisi ja füüsikalisi muutusi ning oskab hinnata nende mõju toote kvaliteedile;
- teab, millised mikroorganismid on seotud toidu ja toidutoormega ning mõistab, milline on juuretisekultuuride roll ja valikupõhimõtted toiduainete tehnoloogias;
- tunneb tootearenduse põhialuseid ja oskab loovalt leida lahendusi võimalikele probleemidele.
Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: keskharidus
Mikrokraadi programmi hind: 1050 EUR
Õppeained:
VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused 9 EAP (kevad, sügis 2025)
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused 2 EAP (sügis 2025)
VL.1146 Tööstuslikud mikroobid ja juuretised 4 EAP (sügis 2025)
Registreerimine SIIT
Programmijuht:
Liisi Veske, spetsialist
liisi.veske@emu.ee
58847561