Piimatoodete tehnoloogia põhialused – 15 EAP

AU.860 Piimatoodete tehnoloogia põhialused – 15 EAP

ÕPPESESSIOON: KEVAD 2025 – SÜGIS 2025

Õppevorm: bakalaureuseõpe

 

Eesmärk: Piima keemilise koostise, omaduste ja kvaliteedi tundmaõppimine. Põhiteadmiste ja oskuste omandamine piimatoodete tehnoloogiast. Toiduainete tehnoloogias kasutatavate oluliste mikroobirühmade, sh juuretiste tundmaõppimine. Põhiteadmiste omandamine tootearenduse etappidest ja teaduse rollist tootearenduses.

 

Õpiväljundid:

Mikrokraadi programmi läbinu:

  • omab ülevaadet piima keemilisest koostisest, omadustest ja kvaliteedist;
  • teab piima omadusi mõjutavaid tegureid ning seotust toorme kvaliteediga;
  • tunneb piimatoodete valmistamise põhimõtteid, protsesse ja tehnoloogiaid;
  • teab piimatoodete valmistamisel tootes toimuvaid biokeemilisi ja füüsikalisi muutusi ning oskab hinnata nende mõju toote kvaliteedile;
  • teab, millised mikroorganismid on seotud toidu ja toidutoormega ning mõistab, milline on juuretisekultuuride roll ja valikupõhimõtted toiduainete tehnoloogias;
  • tunneb tootearenduse põhialuseid ja oskab loovalt leida lahendusi võimalikele probleemidele.

 

Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: keskharidus

Mikrokraadi programmi hind: 1050 EUR

 

Õppeained:

VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused 9 EAP (kevad, sügis 2025)

VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused 2 EAP (sügis 2025)

VL.1146 Tööstuslikud mikroobid ja juuretised 4 EAP (sügis 2025)

 

Registreerimine SIIT
 

Programmijuht:
Liisi Veske, spetsialist
liisi.veske@emu.ee

58847561