Piimatoodete tehnoloogia põhialused – 15 EAP

AU.860 Piimatoodete tehnoloogia põhialused – 15 EAP

ÕPPESESSIOON: KEVAD 2024 – SÜGIS 2024

Õppevorm: bakalaureuseõpe

Eesmärk: Piima keemilise koostise, omaduste ja kvaliteedi tundmaõppimine. Põhiteadmiste ja oskuste omandamine piimatoodete tehnoloogiast. Toiduainete tehnoloogias kasutatavate oluliste mikroobirühmade, sh juuretiste tundmaõppimine. Põhiteadmiste omandamine tootearenduse etappidest ja teaduse rollist tootearenduses.

Õpiväljundid:

Mikrokraadi programmi läbinu:

  • omab ülevaadet piima keemilisest koostisest, omadustest ja kvaliteedist;
  • teab piima omadusi mõjutavaid tegureid ning seotust toorme kvaliteediga;
  • tunneb piimatoodete valmistamise põhimõtteid, protsesse ja tehnoloogiaid;
  • teab piimatoodete valmistamisel tootes toimuvaid biokeemilisi ja füüsikalisi muutusi ning oskab hinnata nende mõju toote kvaliteedile;
  • teab, millised mikroorganismid on seotud toidu ja toidutoormega ning mõistab, milline on juuretisekultuuride roll ja valikupõhimõtted toiduainete tehnoloogias;
  • tunneb tootearenduse põhialuseid ja oskab loovalt leida lahendusi võimalikele probleemidele.

Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: keskharidus

Mikrokraadi programmi hind: 1050 EUR

Õppeained:

VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused 9 EAP (kevad, sügis 2024)

VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused 2 EAP (sügis 2024)

VL.1146 Tööstuslikud mikroobid ja juuretised 4 EAP (sügis 2024)

 

Toimumise aeg kevadsemestril 2024

Õppeaine

Nädalapäev

Kellaaeg

Koht

VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused

teisipäev

8.15-11.00 (näd. 23-29)

Kreutzwaldi

56/3 - 222

 

neljapäev

9.15-12.00 (näd. 23-29)

Kreutzwaldi

56/3 - 222

 

Toimumise aeg sügissemestril 2024

Õppeaine

Nädalapäev

Kellaaeg

Koht

VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused

kolmapäev

10.15-12.00 (näd. 2-8), 10.15-14.00 (näd. 9-16)

Kreutzwaldi

56/5 - 212

 

neljapäev

8.15-14.00

Kreutzwaldi

56/5 – 210, 212

VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused

reede

10.15-12.00

E-õpe

VL.1146 Tööstuslikud mikroobid ja juuretised

kolmapäev

8.15-16.00

Kreutzwaldi

56/5 – 210, mikrobioloogia labor

 

Registreerimine on lõppenud
 

Programmijuht:
Liisi Veske, spetsialist
liisi.veske@emu.ee

58847561