ÕPPESESSIOON: KEVAD 2024 – SÜGIS 2024
Õppevorm: bakalaureuseõpe
Eesmärk: Piima keemilise koostise, omaduste ja kvaliteedi tundmaõppimine. Põhiteadmiste ja oskuste omandamine piimatoodete tehnoloogiast. Toiduainete tehnoloogias kasutatavate oluliste mikroobirühmade, sh juuretiste tundmaõppimine. Põhiteadmiste omandamine tootearenduse etappidest ja teaduse rollist tootearenduses.
Õpiväljundid:
Mikrokraadi programmi läbinu:
- omab ülevaadet piima keemilisest koostisest, omadustest ja kvaliteedist;
- teab piima omadusi mõjutavaid tegureid ning seotust toorme kvaliteediga;
- tunneb piimatoodete valmistamise põhimõtteid, protsesse ja tehnoloogiaid;
- teab piimatoodete valmistamisel tootes toimuvaid biokeemilisi ja füüsikalisi muutusi ning oskab hinnata nende mõju toote kvaliteedile;
- teab, millised mikroorganismid on seotud toidu ja toidutoormega ning mõistab, milline on juuretisekultuuride roll ja valikupõhimõtted toiduainete tehnoloogias;
- tunneb tootearenduse põhialuseid ja oskab loovalt leida lahendusi võimalikele probleemidele.
Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: keskharidus
Mikrokraadi programmi hind: 1050 EUR
Õppeained:
VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused 9 EAP (kevad, sügis 2024)
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused 2 EAP (sügis 2024)
VL.1146 Tööstuslikud mikroobid ja juuretised 4 EAP (sügis 2024)
Toimumise aeg kevadsemestril 2024
Õppeaine
|
Nädalapäev
|
Kellaaeg
|
Koht
|
VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused
|
teisipäev
|
8.15-11.00 (näd. 23-29)
|
Kreutzwaldi
56/3 - 222
|
|
neljapäev
|
9.15-12.00 (näd. 23-29)
|
Kreutzwaldi
56/3 - 222
|
Toimumise aeg sügissemestril 2024
Õppeaine
|
Nädalapäev
|
Kellaaeg
|
Koht
|
VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused
|
kolmapäev
|
10.15-12.00 (näd. 2-8), 10.15-14.00 (näd. 9-16)
|
Kreutzwaldi
56/5 - 212
|
|
neljapäev
|
8.15-14.00
|
Kreutzwaldi
56/5 – 210, 212
|
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused
|
reede
|
10.15-12.00
|
E-õpe
|
VL.1146 Tööstuslikud mikroobid ja juuretised
|
kolmapäev
|
8.15-16.00
|
Kreutzwaldi
56/5 – 210, mikrobioloogia labor
|
Registreerimine on lõppenud
Programmijuht:
Liisi Veske, spetsialist
liisi.veske@emu.ee
58847561