Taimsete toiduainete tehnoloogia põhialused - sügis 2024 - kevad 2025

AU.829 Taimsete toiduainete tehnoloogia põhialused – 15 EAP

ÕPPESESSIOON: SÜGIS 2024 – KEVAD 2025
Õppevorm: bakalaureuseõpe

 

Eesmärk: Taimset päritolu toidutoorme keemilise koostise, omaduste ja kvaliteedi tundmaõppimine ning selle väärindamise teoreetiliste aluste omandamine. Põhiteadmiste ja oskuste omandamine taimse toorme väärindamisest toiduaineteks (tärklis, kastmed, taimsed õlid ja rasvad, teraviljatooted, suhkur, taimsed alternatiivid loomsele toidule jms). Toiduainete säilitamise meetodite, konserveerimise teoreetiliste aluste ja tehnoloogiate tundmaõppimine. Põhiteadmiste omandamine tootearenduse etappidest ja teaduse rollist tootearenduses.

 

Õpiväljundid:

Mikrokraadi programmi läbinu:

  • omab ülevaadet taimse toorme keemilisest koostisest, omadustest, kvaliteedist ning säilitamise põhimõtetest;
  • teab taimse toorme väärindamise võimalusi ja seostab neid toorme spetsiifiliste omadustega;
  • tunneb taimsete toiduainete töötlemise põhimõtteid, protsesse ja tehnoloogiaid;
  • teab toiduainete konserveerimisel ja säilitamisel toimuvaid keemilisi, biokeemilisi ja füüsikalisi muutusi ning oskab hinnata nende mõju toote kvaliteedile;
  • tunneb tootearenduse põhialuseid ja oskab loovalt leida lahendusi võimalikele probleemidele.


Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: keskharidus

Mikrokraadi programmi hind: 1050 EUR

 

Õppeained:

VL.1223 Toiduainete taimne toore 4 EAP (sügis 2024)

VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused 2 EAP (sügis 2024)

VL.1226 Taimsete toiduainete tehnoloogia alused 5 EAP (kevad 2025)

VL.1228 Toiduainete säilitamise ja konserveerimise alused 4 EAP (kevad 2025)

 

Registreerumine SIIT

 

Programmijuht:

Liisi Veske
Avatud ülikooli täiendusõppe peaspetsialist
Eesti Maaülikool
Tel: 58847561
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A304
liisi.veske@emu.ee