ÕPPESESSIOON: SÜGIS 2023 – KEVAD 2024
Õppevorm: bakalaureuseõpe
Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: keskharidus
Eesmärk: Taimset päritolu toidutoorme keemilise koostise, omaduste ja kvaliteedi tundmaõppimine ning selle väärindamise teoreetiliste aluste omandamine. Põhiteadmiste ja oskuste omandamine taimse toorme väärindamisest toiduaineteks (tärklis, kastmed, taimsed õlid ja rasvad, teraviljatooted, suhkur, taimsed alternatiivid loomsele toidule jms). Toiduainete säilitamise meetodite, konserveerimise teoreetiliste aluste ja tehnoloogiate tundmaõppimine. Põhiteadmiste omandamine tootearenduse etappidest ja teaduse rollist tootearenduses.
Õpiväljundid:
Mikrokraadi programmi läbinu:
- omab ülevaadet taimse toorme keemilisest koostisest, omadustest, kvaliteedist ning säilitamise põhimõtetest;
- teab taimse toorme väärindamise võimalusi ja seostab neid toorme spetsiifiliste omadustega;
- tunneb taimsete toiduainete töötlemise põhimõtteid, protsesse ja tehnoloogiaid;
- teab toiduainete konserveerimisel ja säilitamisel toimuvaid keemilisi, biokeemilisi ja füüsikalisi muutusi ning oskab hinnata nende mõju toote kvaliteedile;
- tunneb tootearenduse põhialuseid ja oskab loovalt leida lahendusi võimalikele probleemidele.
Mikrokraadi programmi hind: 1050 EUR
Õppeained:
VL.1223 Toiduainete taimne toore 4 EAP (sügis 2023)
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused 2 EAP (sügis 2023)
VL.1226 Taimsete toiduainete tehnoloogia alused 5 EAP (kevad 2024)
VL.1228 Toiduainete säilitamise ja konserveerimise alused 4 EAP (kevad 2024)
Toimumise aeg sügissemestril 2023
Õppeaine
|
Nädalapäev
|
Kellaaeg
|
Koht
|
VL.1223 Toiduainete taimne toore
|
neljapäev
|
8.15-10.00
(näd. 1-6)
12.15-14.00
(näd. 7-13)
|
täpsustamisel
|
|
reede
|
8.15-10.00
(näd. 1-13)
|
täpsustamisel
|
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused
|
reede
|
10.15-12.00
|
E-õpe
|
Toimumise aeg kevadsemestril 2024
Õppeaine
|
Nädalapäev
|
Kellaaeg
|
Koht
|
VL.1226 Taimsete toiduainete tehnoloogia alused
|
kolmapäev
|
13.15-16.00
|
Kreutzwaldi
56/5 - 123
|
|
neljapäev
|
12.15-15.00
|
Kreutzwaldi
56/5 - 123
|
VL.1228 Toiduainete säilitamise ja konserveerimise alused
|
neljapäev
|
8.15-12.00
|
Kreutzwaldi
56/5 - 210
|
Registreerimine on lõppenud
Programmijuht:
Liisi Veske, spetsialist
liisi.veske@emu.ee