Toiduainete väikekäitlemise põhialused - sügis 2024 - kevad 2025

AU.832 Toiduainete väikekäitlemise põhialused - 23 EAP

ÕPPESESSIOON: SÜGIS 2024 – KEVAD 2025

Õppevorm: bakalaureuseõpe
 

Eesmärk: Omandada teadmised füüsika seadustel põhinevatest toiduainete tehnoloogia alusprotsessidest ja tehnoloogilistest üldseadmetest ning nende rakendamisest toiduainetööstuses. Omandada teadmised toiduainete pakendusmeetodite ja pakendusseadmete tööpõhimõtetest, toiduainetega kokkupuutuvate materjalide omadustest ja kasutamisvõimalustest. Omandada oskused tehnoloogiliste liinide terviklahenduste projekteerimiseks. Omandada põhiteadmised tootearenduse etappidest ja teaduse rollist tootearenduses. Omandada teadmised toiduohutuse juhtimissüsteemi loomisest, juurutamisest ja haldamisest toiduettevõttes. Õppida sõnastama ja analüüsima oma äriideed ning planeerima selle ellu viimiseks vajalikke ressursse, tegevusi ja finantseerimise allikaid.

 

Õpiväljundid:

Mikrokraadi programmi läbinu:

  • omab teadmisi toidutehnoloogias kasutatavatest alusprotsessidest (mehaanilised, hüdrodünaamilised, soojuslikud jt), nende omavahelistest seostest tuginedes füüsikalistele seaduspärasustele;
  • teab toiduainetööstuses kasutatavaid pakendi liike, omadusi ja kasutusvõimalusi ning oskab teha valikuid pakkematerjalide sobivuse kohta lähtuvalt toiduainete omadustest, pakendusmeetodist ja –seadmest;
  • tunneb tootearenduse põhialuseid ja oskab loovalt leida lahendusi võimalikele probleemidele;
  • oskab projekteerida toiduainete valmistamise tehnoloogilist liini;
  • oskab näha ja lahendada toiduohutust ning tootmishügieeni puudutavad küsimused toidukäitlemise väikeettevõtte loomisel;
  • oskab koostada ärimudeli ja äriplaani.

 

Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: keskharidus

Mikrokraadi programmi hind: 1610 EUR

 

Õppeained:

VL.1225 Toiduainetööstuse protsessid ja üldseadmed 7 EAP (sügis 2024)

VL.0011 Toiduainete pakendamine 3 EAP (sügis 2024)

VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused 2 EAP (sügis 2024)

VL.1151 Toiduainetööstuse tehnoloogiliste liinide projekteerimise alused 3 EAP (sügis 2024)

VL.1222 Toiduohutuse juhtimissüsteem toiduainete töötlemisel 4 EAP (kevad, 2025)

MS.0813 Ideest äriplaanini 4 EAP (kevad, 2025)

 

Registreerumine SIIT

 

Programmijuht:

Liisi Veske
Avatud ülikooli täiendusõppe peaspetsialist
Eesti Maaülikool
Tel: 58847561
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A304
liisi.veske@emu.ee