ÕPPESESSIOON: SÜGIS 2023 – KEVAD 2024
Õppevorm: bakalaureuseõpe
Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: keskharidus
Eesmärk: Omandada teadmised füüsika seadustel põhinevatest toiduainete tehnoloogia alusprotsessidest ja tehnoloogilistest üldseadmetest ning nende rakendamisest toiduainetööstuses. Omandada teadmised toiduainete pakendusmeetodite ja pakendusseadmete tööpõhimõtetest, toiduainetega kokkupuutuvate materjalide omadustest ja kasutamisvõimalustest. Omandada oskused tehnoloogiliste liinide terviklahenduste projekteerimiseks. Omandada põhiteadmised tootearenduse etappidest ja teaduse rollist tootearenduses. Omandada teadmised toiduohutuse juhtimissüsteemi loomisest, juurutamisest ja haldamisest toiduettevõttes. Õppida sõnastama ja analüüsima oma äriideed ning planeerima selle ellu viimiseks vajalikke ressursse, tegevusi ja finantseerimise allikaid.
Õpiväljundid:
Mikrokraadi programmi läbinu:
- omab teadmisi toidutehnoloogias kasutatavatest alusprotsessidest (mehaanilised, hüdrodünaamilised, soojuslikud jt), nende omavahelistest seostest tuginedes füüsikalistele seaduspärasustele;
- teab toiduainetööstuses kasutatavaid pakendi liike, omadusi ja kasutusvõimalusi ning oskab teha valikuid pakkematerjalide sobivuse kohta lähtuvalt toiduainete omadustest, pakendusmeetodist ja –seadmest;
- tunneb tootearenduse põhialuseid ja oskab loovalt leida lahendusi võimalikele probleemidele;
- oskab projekteerida toiduainete valmistamise tehnoloogilist liini;
- oskab näha ja lahendada toiduohutust ning tootmishügieeni puudutavad küsimused toidukäitlemise väikeettevõtte loomisel;
- oskab koostada ärimudeli ja äriplaani.
Mikrokraadi programmi hind: 1610 EUR
Õppeained:
VL.1225 Toiduainetööstuse protsessid ja üldseadmed 7 EAP (sügis 2023)
VL.0011 Toiduainete pakendamine 3 EAP (sügis 2023)
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused 2 EAP (sügis 2023)
VL.1151 Toiduainetööstuse tehnoloogiliste liinide projekteerimise alused 3 EAP (sügis 2023)
VL.1222 Toiduohutuse juhtimissüsteem toiduainete töötlemisel 4 EAP (kevad, 2024)
MS.0813 Ideest äriplaanini 4 EAP (kevad, 2024)
Toimumise aeg sügissemestril 2023
Õppeaine
|
Nädalapäev
|
Kellaaeg
|
Koht
|
VL.1225 Toiduainetööstuse protsessid ja üldseadmed
|
esmaspäev
|
8.15-11.00
|
täpsustamisel
|
|
teisipäev
|
8.15-11.00
|
täpsustamisel
|
VL.0011 Toiduainete pakendamine
|
teisipäev
|
11.15-14.00
|
täpsustamisel
|
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused
|
reede
|
10.15-12.00
|
E-õpe
|
VL.1151 Toiduainetööstuse tehnoloogiliste liinide projekteerimise alused
|
esmaspäev
|
11.15-14.00
|
Kreutzwaldi
56/5 – 106
|
Toimumise aeg kevadsemestril 2024
Õppeaine
|
Nädalapäev
|
Kellaaeg
|
Koht
|
VL.1222 Toiduohutuse juhtimissüsteem toiduainete töötlemisel
|
teisipäev
|
13.15-17.00
|
Kreutzwaldi
56/3 - 83/84
|
MS.0813 Ideest äriplaanini
|
esmaspäev
|
15.15-17.00
|
Fr. R. Kr. 1a aula
|
|
kolmapäev
|
12.15-14.00
|
Kreutzwaldi 1a-0013
|
Registreerimine on lõppenud
Programmijuht:
Liisi Veske, spetsialist
liisi.veske@emu.ee