Piimatoodete tehnoloogia põhialused – 15 EAP
- Maastiku kujundus, ehitus ja esitlus - UUS sügis 2024-kevad 2025
- Maastiku planeerimine, hindamine ja kaitse - UUS sügis 2024-kevad 2025
- CNC tööpingid ja tehnilised mõõtmised - sügis 2024
- BIM kasutamine madala süsinikujalajäljega puithoonete projekteerimisel - UUS algab sügisel 2024
- Soojusenergeetika - UUS sügis 2024
- Taimsete toiduainete tehnoloogia põhialused - sügis 2024 - kevad 2025
- Toiduainete väikekäitlemise põhialused - sügis 2024 - kevad 2025
- Matemaatiline modelleerimine ja tootearendus - sügis 2024 - kevad 2025
- Keskkonnasäästlik taimekasvatus ja mahetootmine - sügis 2024 - kevad 2025
- Taimekahjustajad ja nende tõrje - sügis 2024 - kevad 2025
- Baasteadmisi raamatupidamisest ja rahandusest - sügis 2024
- Turundus ja juhtimine - sügis 2024 - kevad 2025
- Ergonoomikaline hindamine ja sekkumine töökohtadel - sügis 2024 - kevad 2025
- Programmeerimine - sügis 2024
- Taimede kohanemisvõime ja produktiivsus muutuvates kliimatingimustes - UUS kevad 2024
- Nõrkvoolusüsteemid ja automaatika -kevad 2024
- Piimatoodete tehnoloogia põhialused - UUS kevad-sügis 2024
- Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia süvaõpe - UUS kevad-sügis 2024
- Kalade ja vähkide heaolu ja tervishoiud - kevad-sügis 2024
- Biojäätmetest komposti kasutamiseni - kevad 2024
- Ökoloogiline taastamine kevad UUS- 2024-kevad 2025
- Toiduainete väikekäitlemise põhialused - UUS sügis 2023-kevad 2024
- Taimsete toiduainete tehnoloogia põhialused – UUS sügis 2023-kevad 2024
- Keskkonnasäästlik taimekasvatus ja mahetootmine - UUS sügis 2023-kevad 2024
- Ergonoomikaline hindamine ja sekkumine töökohtadel - sügis 2023-kevad 2024
- Taimekahjustajad ja nende tõrje - sügis 2023-kevad 2024
- Turundus ja juhtimine - sügis 2023-kevad 2024
- Graafika ja visualiseerimine - sügis 2022-kevad 2024
AU.860 Piimatoodete tehnoloogia põhialused – 15 EAP
ÕPPESESSIOON: KEVAD 2024 – SÜGIS 2024
Õppevorm: bakalaureuseõpe
Eesmärk: Piima keemilise koostise, omaduste ja kvaliteedi tundmaõppimine. Põhiteadmiste ja oskuste omandamine piimatoodete tehnoloogiast. Toiduainete tehnoloogias kasutatavate oluliste mikroobirühmade, sh juuretiste tundmaõppimine. Põhiteadmiste omandamine tootearenduse etappidest ja teaduse rollist tootearenduses.
Õpiväljundid:
Mikrokraadi programmi läbinu:
- omab ülevaadet piima keemilisest koostisest, omadustest ja kvaliteedist;
- teab piima omadusi mõjutavaid tegureid ning seotust toorme kvaliteediga;
- tunneb piimatoodete valmistamise põhimõtteid, protsesse ja tehnoloogiaid;
- teab piimatoodete valmistamisel tootes toimuvaid biokeemilisi ja füüsikalisi muutusi ning oskab hinnata nende mõju toote kvaliteedile;
- teab, millised mikroorganismid on seotud toidu ja toidutoormega ning mõistab, milline on juuretisekultuuride roll ja valikupõhimõtted toiduainete tehnoloogias;
- tunneb tootearenduse põhialuseid ja oskab loovalt leida lahendusi võimalikele probleemidele.
Eeldused mikrokraadi õppele saamiseks: keskharidus
Mikrokraadi programmi hind: 1050 EUR
Õppeained:
VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused 9 EAP (kevad, sügis 2024)
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused 2 EAP (sügis 2024)
VL.1146 Tööstuslikud mikroobid ja juuretised 4 EAP (sügis 2024)
Toimumise aeg kevadsemestril 2024
Õppeaine |
Nädalapäev |
Kellaaeg |
Koht |
VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused |
teisipäev |
8.15-11.00 (näd. 23-29) |
Kreutzwaldi 56/3 - 222 |
|
neljapäev |
9.15-12.00 (näd. 23-29) |
Kreutzwaldi 56/3 - 222 |
Toimumise aeg sügissemestril 2024
Õppeaine |
Nädalapäev |
Kellaaeg |
Koht |
VL.0653 Piimatoodete tehnoloogia alused |
kolmapäev |
10.15-12.00 (näd. 2-8), 10.15-14.00 (näd. 9-16) |
Kreutzwaldi 56/5 - 212 |
|
neljapäev |
8.15-14.00 |
Kreutzwaldi 56/5 – 210, 212 |
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused |
reede |
10.15-12.00 |
E-õpe |
VL.1146 Tööstuslikud mikroobid ja juuretised |
kolmapäev |
8.15-16.00 |
Kreutzwaldi 56/5 – 210, mikrobioloogia labor |
Registreerimine on lõppenud
Programmijuht:
Liisi Veske, spetsialist
liisi.veske@emu.ee
58847561